آخرین اخبار
کد مطلب: 76792
ذوق‌زدگان رابطه با آمريکا مراقب باشند شرمنده تاريخ نشويم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 676

به گزارش  سلام لردگان، به نقل از مهر، کتاب چند پرده از داستان روابط ايران و آمريکا و مقالات ديگر به قلم محمدرضا دبيري و به همت انتشارات هرمس عصر امروز با حضور  سيد محمد صادق خرازي و عباس ملکي رونمايي شد.

اين کتاب شامل چند مقاله سياسي - تاريخي درباره وقايع مهم سياسي و تاريخي ايران پس از مشروطه و تا دوران معاصر است که تحولات روابط ايران و آمريکا را در چند پرده به نمايش مي گذارد.

خرازي معاون سابق وزير امور خارجه در دوره اصلاحات و سفير سابق ايران در سازمان ملل  در اين مراسم با اشاره به کتاب چند پرده از داستان روابط ايران و آمريکا گفت: اين کتاب در حوزه ادبيات سياسي يک کادو و هديه اي به ديپلماسي ايراني است و تلاش کرده است در اين شرايط حساس سياسي که شناخت و آگاهي ما نسبت به آمريکا سطحي است اين شناخت را عميق و علمي کند.

وي يکي از مشکلات بزرگ امروز جامعه را عدم فهم و درک صحيح نسبت به ماهيت آمريکا دانست و اظهار داشت: مافهم و درک صحيحي از واقعيت هاي طرف مقابل نداريم و نگاهمان نسبت به مسائل سياسي خارجي و تحولات بين المللي ژورناليستي است.

خرازي افزود: هنگامي که دشمن بدترين دشنام ها و هتاکي ها را در کادويي به ما بزند وقتي کادو را مي بينيم تصورمان اين است که حرفهاي خوبي به ما زده اما واقعيت چيز ديگري است.

اين کارشناس مسائل بين الملل با اشاره به سياست خارجي دولت يازدهم گفت: ما فکر مي کنيم روزهاي خوبي در رابطه ايران و آمريکا شروع شده است؛ اما وقتي به کنه و عمق اين ماجرا نگاه کنيم قصه پرغصه هفت افلاک است.

وي با بيان اينکه ما بحران در بينش داريم تصريح کرد: شايد در جامعه ما علم و دانش باشد اما بحراني که در حوزه علم امروز تهديد واقعي شناخت و آگاهي ما شده بينش است.

خرازي علت اين بحران بينش را سانسور دانست و خاطرنشان کرد: يکي از مشکلات بزرگ امروز جامعه عدم فهم و درک واقعيت هاست. در جامعه دچار خودسانسوري شده ايم و کلمه الحق را به کلمه باطل تفسير مي کنيم.

وي با اشاره به سياست خارجي ايران در 8 سال گذشته افزود: در اين مدت اتفاقات بسيار تلخي رخ داد که به اقتصاد و همچنين توليد و توزيع فکر و انديشه ضربه زد.

سفير سابق ايران در پاريس با بيان اينکه ما نگاهمان نسبت به آمريکا سطحي و ژورناليستي است ادامه داد: امروز همه از يک تلفن خوششان آمده اما کسي نمي پرسد که مابه ازاي اين ديپلماسي تلفني چه بوده است؟

وي گفت: متاسفانه در اين 10 - 20 روزي که از اين ديپلماسي تلفني گذشته است بسياري از صاحب نظران و دانشمندان ما نيز از اين اتفاق خوش‌شان آمده و راضي هستند اما نمي شود که ما بعد از 34 سال "نه" گفتن يک دفعه "آري" بگوييم.

خرازي ذوق زدگي برخي نسبت به رابطه ايران و آمريکا را ناشي از عدم آگاهي دانست و اضافه کرد: بسياري از صاحب نظران امروز ايران عمق دانش‌شان يک وجب است.

اين کارشناس مسائل بين الملل با بيان اينکه بايد مراقب اين ذوق زدگي ها باشيم تا اتفاقي رخ ندهد که شرمندگي اش در تاريخ براي ما بماند افزود: اين ذوق زدگي ها ممکن است ما را در مسير و جهت ديگري قرار دهد که  نقطه مقابل استقلال کشور باشد و ممکن است به استقلالمان ضربه بزند.

وي با بيان اينکه در جامعه ما ضعف بينش و آگاهي وجود دارد گفت: براي ارتقاء بينش  و آگاهي در کشور، نوشتن امثال اين کتابها ضروري است و اميدوارم که نوشتن اين کتابها افزايش يابد.

 وي با طرح اين سئوال که آيا بايد مناسبات ديپلماتيک با آمريکا برقرار شود يا اينکه بايد بررسي کنيم و بينديشيم که چگونه مذاکراتمان پيش رود گفت: مذاکرات مقدم بر روابط با آمريکاست و اين مذاکرات بايد مبتني بر حقوق ملت ايران باشد.

خرازي با تاکيد بر اينکه هنوز ارتباط ايران با کشورهاي همسايه از جمله قفقاز، حوزه خليج فارس و خاورميانه دستخوش فعل و انفعالات است تصريح کرد: ما بايد بينديشيم که اگر مناسباتمان با آمريکا تنظيم شود اين کشورها به عنوان يک ابزار فشار عليه ما مي تواند استفاده شود يا نه.

سفير سابق ايران در سازمان ملل همچنين با طرح اين سئوال که آيا مناسبات ما با آمريکا در شرايط فعلي ابزار و بستر مناسبي  براي تعديل فشار و بحران هايي است که با آن مواجه هستيم؟ ادامه داد: متاسفانه اين طور تبليغ مي شود که مردم در فرايند انتخابات در اعتراض به سياست خارجي و تحريم ها راي داده اند؛ آيا اين گونه تبليغ کردن دست ايران را در مذاکرات خالي نکرده است.

وي با اشاره به موضع گيري هاي مقامات غربي در چند روز اخير نسبت به ايران خاطرنشان کرد: با بررسي اظهارنظرهاي مقامات غربي مي توان دريافت که غربي ها فکر مي کنند تحريم ها بر ايران اثرگذار بوده است همچنان که اوباما گفته است اگر ايران واکنش نشان مي دهد نتيجه تحريم هاست.

خرازي با انتقاد از رفتار انگليس در مقابل ايران گفت: انگليس مي گويد کاردار موقت غير مستقر براي ايران انتخاب کرده است اين نتيجه ذوق زدگي و رفتار ما در سياست خارجي است و اين بزرگترين توهين و اهانت به ملت باتمدن و باابهت ايران است.

وي اظهار داشت: البته ما مي دانيم که از اين عمر دولت 50 روز بيشتر نمي گذرد و با مشکلات زيادي که بر اثر اشتباهات دولت گذشته بوجود آمده روبرو است اما تا زماني که حوزه پيراموني و قدرت سياست خارجي خودمان را فراتر از مرزهاي جغرافيايي مستقر و مستحکم نکنيم و تا زماني که مناسبتاتمان با ترکيه، کشورهاي عربي، قفقاز و آسيايي تنظيم نشود آيا حرکت شتابزده به سمت کشوري که سالهاست با آن مشکل داريم نمي دانم کار درستي است يا نه؟ انشاءالله بزرگان کشور اين مسئله را جواب خواهند داد.

خرازي در پايان خاطرنشان کرد: مناسبات و مذاکراتي که هنوز هيچ توجيهي در داخل کشور ندارد مي تواند هزينه پرداز باشد.

همچنين عباس ملکي کارشناس مسائل بين الملل نيز در اين مراسم با تاکيد بر اينکه منافع ملي ما در روابط ايران و سوريه نهفته است گفت: ما بايد رابطه‌مان را با کشور روسيه تنظيم کنيم و روابط‌مان با اين کشور نسبت به رابطه با آمريکا ترجيح دارد که در بخشي از کتاب چند پرده از داستان روابط ايران و آمريکا نيز به آن اشاره شده است.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس